Can a supplementary plate be put up on its own?
Question 23 of 45 in the free class B mock exam · Signs & road markings.
Can a supplementary plate be put up alone, without a main sign above or beside it?
Answer it in the free mock exam Create a free account
The right answer and the explanation are free with an account – along with the rest of the 45-question mock exam. Read about the theme: Signs & road markings
Right answer and explanation
Right answer: B. No, the plate elaborates the sign it is mounted with
A supplementary plate has no independent function; it elaborates on or limits the validity of the main sign it is mounted beneath.
Source: Skiltforskriften § 17 nr. 1
More questions on the same theme
- Free theory test class B – mock exam with answers and explanations
- What is the speed limit after this sign outside towns?
- Must pedestrians use a pedestrian and cycle path?
- Uneven road warning sign – what should you do?
- What does this service sign along the road show?
- Stop line and crossing at lights – where do you stop?
- Home