VeiMester
Logg inn
NO EN

Må fotgjengere bruke gang- og sykkelvegen?

Spørsmål 15 av 45 i den gratis prøveeksamenen for klasse B · Skilt og oppmerking.

Kom i gang gratis

Spørsmål 15 av 45 · Skilt og oppmerking
Gang- og sykkelveg parallelt med kjørebanen
Gang- og sykkelveg parallelt med kjørebanen

Det finnes en gang- og sykkelveg parallelt med kjørebanen. Er en fotgjenger pålagt å bruke denne fremfor kjørebanen?

AJa, gående skal som hovedregel bruke den framfor kjørebanen
BNei, plikten gjelder syklister, mens fotgjengere står helt fritt
CNei, fotgjengere kan velge fritt mellom kjørebanen og gangvegen
DJa, men dette gjelder først og fremst i mørket og ved dårlig sikt

Svar i den gratis prøveeksamenen Lag gratis konto

Riktig svar og forklaring får du gratis med en konto – sammen med resten av prøveeksamenen på 45 spørsmål. Les om temaet: Skilt og oppmerking

Riktig svar og forklaring

Riktig svar: A. Ja, gående skal som hovedregel bruke den framfor kjørebanen

Når det er anlagt gangveg, fortau eller gang- og sykkelveg, skal gående som hovedregel benytte denne fremfor å gå i kjørebanen, av hensyn til trafikksikkerheten.

Kilde: Trafikkreglene § 19 (særlige bestemmelser for gående)